Доказів проти NewsOne достатньо для запровадження санкцій – ГПУ

Читать на русском
Служба безпеки України і Генеральна прокуратура отримали достатньо доказів для того, щоб проти українського телеканалу NewsOne були застосовані санкції.

Служба безпеки України і Генеральна прокуратура отримали достатньо доказів для того, щоб проти українського телеканалу NewsOne були застосовані санкції.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло» в понеділок, 8 липня.

Український канал проведе телеміст із Росією: що пишуть у соцмережахТелеканал NewsOne 12 липня проведе телеміст із російським каналом Росія 1. Захід буде називатися Треба поговорити.

Як зазначив генпрокурор, кінцевим власником NewsOne і російського Промсвязьбанка є одна і та ж фізична особа. У свою чергу Промсвязьбанк є уповноваженим банком «для фінансування та обслуговування державного оборонного замовлення країни - агресора», додав він.

Луценко зазначив, що «ця інформація є достатньою для скликання РНБОУ і запровадження санкцій проти пов'язаного з тероризмом телеканалу».

«Санкції, зокрема, передбачають анулювання ліцензій, заборону користування радіочастотним ресурсом України та припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування», - розповів генпрокурор.

Нагадаємо, телеканал NewsOne планував провести 12 липня телеміст з Російською Федерацією. На каналі пояснювали такі наміри «важливістю діалогу між народами України і Росії». Проте 8 липня телеканал NewsOne скасував телеміст з Росією. На каналі заявили, що скасували телеміст в зв'язку з «прямими погрозами фізичної розправи щодо журналістів і їхніх близьких».

У зв'язку з намірами телеканалу NewsOne провести телеміст з російським каналом ГПУ зареєструвала провадження про замах на вчинення державної зради проти України і викликала співробітників на допит.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: