Партія Зеленського оскаржила повторне жеребкування

Читать на русском
Слуга народу оскаржила рішення суду за повторне жеребкування партій на вибори до Верховної Ради.

Президентська партія «Слуга народу» подала апеляцію на рішення суду про зобов'язання Центральної виборчої комісії (ЦВК) провести нове жеребкування за участю всіх 22 партій на виборах до Верховної Ради.

Про це йдеться в повідомленні політсили на сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Політична партія «Слуга народу» подала до Касаційного суду апеляцію на рішення суду про повторне жеребкування. Тільки так ми можемо захистити права виборців», - сказано в повідомленні.

У партії зазначають, що зміни номерів у списках можуть мати вкрай негативні наслідки: зокрема, спотворення волі виборців, серед яких партії вже деякий час поширюють матеріали передвиборної агітації із зазначенням номерів їхніх назв у виборчих бюлетенях.

Прогнози соціологів та букмекерів: які партії пройдуть до парламентуСоцопитування віддають пальму першості на дострокових виборах президентській партії, а букмекери дещо іншої думки.

Також у «Слузі народу» підкреслюють, що рішення суду унеможливлює передрук виборчих бюлетенів для голосування в багатомандатному виборчому окрузі і, відповідно, робить неможливим проведення голосування на позачергових виборах 21 липня.

Крім того, у партії вказують на безповоротні витрати коштів державного бюджету, які виникнуть у разі пережеребкування.

Нагадаємо, 4 липня Апеляційний суд зобов'язав ЦВК провести нове жеребкування за участю всіх 22 партій на виборах у Раду. ЦВК не виключає, що парламентські вибори можуть зірватися.

За останніми соцопитуваннями, підтримка партії «Слуга народу» впала (42,3%). В опитуванні «Рейтингу», оприлюдненому 26 червня, в партії був показник 45,3%, в «Опозиційної платформи – За життя» – 13,4%, «Європейської солідарності» – 8,3%, в «Голосу», як і у «Батьківщини», – 7,2%.

Як змінювалися прогнози соціологів і коефіцієнти ставок у двох найпопулярніших букмекерських конторах на партії, які зараз можуть вважатися прохідними до Верховної ради, – за посиланням.

Хронологія виборчої кампанії – тут.

Нагадаємо, з програмами всіх партій, їх положеннями, списками та кандидатами в одномандатних округах можна ознайомитися в нашому розділі «Вибори».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: