ЦВК не припинить друк бюлетенів через рішення суду про повторне жеребкування

Читать на русском
У ЦВК заявили, що не збираються припиняти друк бюлетенів через рішення суду про пережеребьевке, тому що в такому випадку їх не встигнуть надрукувати.

У ЦВК заявили, що не збираються припиняти друк бюлетенів через рішення суду про повторне жеребкування, тому що в такому випадку їх не встигнуть надрукувати.

Про це в ефірі 112 Україна заявив заступник голови ЦВК Євген Радченко, пише «Слово і Діло».

Радченко заявив, що ЦВК не повинна виконувати рішення суду, тому що воно ще не набуло законної чинності.

«Воно набуде чинності тільки після того, як буде рішення Верховного суду або пропущені терміни на апеляційне оскарження. ЦВК не збирається пропускати терміни на апеляційне оскарження, і ми обов'язково звернемося до суду. На той час підстав припиняти друк бюлетенів немає. Більш того, якби ми зараз безпідставно припинили друк бюлетенів, це означало б, що ми, можливо, і не встигли б надрукувати бюлетені. А так поки що все йде за планом», - сказав Євген Радченко.

Також він зазначив, що Центральна виборча комісія буде приймати рішення після того, як уважно ознайомиться з рішенням суду. Радченко стверджує, що відсутність повторного жеребкування після додавання в список партії Саакашвілі «Рух нових сил» є цілком законним.

«На думку ЦВК, це не є порушенням закону, це є заповненням прогалин в законодавстві. Оскільки законодавець не міг передбачити ситуацію з приводу того, що може бути поворне жеребкування або інші дії. ЦВК, як орган, відповідальний за проведення виборів, прийняла рішення, на її думку законно», - сказав Євген Радченко.

Нагадаємо, 4 липня Апеляційний суд зобов'язав ЦВК провести нове жеребкування за участю всіх 22 партій на виборах в Раду.

Раніше Саакашвілі виступив проти повторного жеребкування партій в бюлетені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: