ЦВК розповіла «Слузі народу» про подвійне громадянство кандидатів

Читать на русском
За його словами, інформація стосувалася кандидатів Олександра Куницького, Андрія Холодова, Михайла Соколова та Валерія Божика.

Центральна виборча комісія направила партії «Слуга народу» листа з інформацією щодо можливого подвійного громадянства та інших життєвих обставин 4 кандидатів у народні депутати.

Про це повідомив Українській правді заступник голови ЦВК Євген Радченко, передає «Слово і Діло».

За його словами, інформація стосувалася кандидатів Олександра Куницького, Андрія Холодова, Михайла Соколова та Валерія Божика.

Як пояснив Радченко, представники громадськості та ЗМІ передають ЦВК інформацію про виявлені порушення з боку кандидатів, і ЦВК вирішила проінформувати про них партію. За його словами, ЦВК не вимагає від партії відповіді на своє звернення.

«Ми ж не слідчий орган, ми не можемо встановити обставини законності чи незаконності набуття громадянства», - підкреслив він.

Прогнози соціологів та букмекерів: які партії пройдуть до парламентуСоцопитування віддають пальму першості на дострокових виборах президентській партії, а букмекери дещо іншої думки.

Заступник голови ЦВК зазначив, що не вся інформація стосувалася подвійного громадянства, однак не зміг уточнити, які саме порушення виявили в кожного з кандидатів.

Олександр Куницький балотується по 169 одномандатному виборчому округу у м.Харкові, Андрій Холодов – 22 номер списку партії Зеленського, Валерій Божик балотується по 294 округу в Чернівецькій області, Михайло Соколов – 99 номер списку партії.

Раніше повідомлялося, що Центральна виборча комісія має дані про наявність у кандидата-мажоритарника від партії «Слуга народу» Олександра Куницького подвійного громадянства та паспорту Ізраїля.

Як відомо, партія Зеленського оскаржила повторне жеребкування.

Як змінювалися прогнози соціологів і коефіцієнти ставок у двох найпопулярніших букмекерських конторах на партії, які зараз можуть вважатися прохідними до Верховної ради, – за посиланням.

Хронологія виборчої кампанії – тут.

Нагадаємо, з програмами всіх партій, їх положеннями, списками та кандидатами в одномандатних округах можна ознайомитися в нашому розділі «Вибори».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: