Moody's погіршило прогноз для банківської системи України

Читать на русском
Moody's Investors Service змінило прогноз банківської системи України на стабільний з позитивного, вказавши на ризики, пов'язані зі зростанням споживчого кредитування.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service змінило прогноз банківської системи України на «стабільний» з «позитивного», вказавши на ризики, пов'язані зі зростанням споживчого кредитування.

Як пише «Слово і Дліо», про це повідомляє Reuters.

Пенсії та пільги: що обіцяють партії на виборах-2019Пенсії 7 тисяч гривень, накопичувальну систему зі щорічною індексацією та 400 тисяч гривень за третю дитину щедро обіцяють політсили, які можуть пройти до парламенту.

«Швидко зростаючі споживчі кредити створять ризики для якості активів в довгостроковій перспективі», - сказав аналітик Лев Дорф.

За оцінками Moody's, питома вага проблемних кредитів в банківській системі України знизиться до 54% у кінці 2020 року з 69% на кінець 2018 року завдяки активізації кредитування та списанню старих кредитних боргів.

Незважаючи на те, що Moody's не чекає дефолтів за споживчими кредитахми в найближчі рік-півтора на тлі збільшення доходів домогосподарств, агентство попереджає, що подальше швидке зростання цього виду кредитування може негативно вплинути на якість банківських активів при низьких темпах економічного зростання.

У повідомленні Moody's йдеться, що стабільність української економіки і фінансової системи буде залежати від здатності Києва продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

МВФ в грудні минулого року схвалив 14-місячну програму stand-by на суму 3,9 млрд доларів, щоб допомогти українській владі впоратися з борговими платежами і утримати фінансову стабільність в умовах політичної невизначеності через президентські та парламентські вибори в 2019 році.

Володимир Зеленський, обраний президентом в кінці квітня, розпустив парламент і призначив на 21 липня дострокові парламентські вибори, які раніше планувалися на кінець жовтня.

Після зміни президента, Київ і МВФ почали дискусії про необхідність підготовки нової програми, переговори щодо якої можуть початися після обрання нового парламенту і призначення нового уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: