МВФ обговорить нову програму з Україною після виборів

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд буде обговорювати питання про формат співпраці з Україною після проведення в країні парламентських виборів.

Міжнародний валютний фонд буде обговорювати питання про формат співпраці з Україною після проведення в країні парламентських виборів.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу у Вашингтоні 14 червня заявив директор департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс.

Чи порозуміється Зеленський з МВФ і чого хочуть кредитори?У команді Зеленського заявили, що Україна зараз може обійтися без траншу МВФ. Як довго країна протягне без кредитів, які вимоги кредиторів та позиція Зеленського щодо співпраці з МВФ поговорили з експертами.

Відповідаючи на запитання про можливий запуск нової програми з Україною терміном три або чотири роки, Райс заявив, що у Фонді чекають закінчення виборів, перш ніж можна буде обговорювати це питання.

Водночас Райс заявив, що попередньо це питання порушувалося під час візиту місії МВФ. «Але ми хочемо дочекатися виборів, щоб рухатися вперед», - додав він.

Раніше, заступник глави Адміністрації президента Олексій Гончарук заявив про те, що в адміністрації почали думати над новою програмою з Міжнародним валютним фондом на 3-4 роки. Як зазначив Гончарук, програму можна було запустити наприкінці 2019 року, якщо для цього з'являться необхідні умови.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду працювала у Києві наприкінці травня.

Планувалося, що за результатами ухвалять рішення щодо чергового траншу на 1,3 млрд доларів. Однак місія достроково залишила Україну через оголошення дострокових виборів, питання про кредит не розглядатиметься.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: