Помічниці підозрюваного НАБУ судді обрали новий запобіжний захід

Читать на русском
Столичний райсуд відпустив під особисте зобов'язання помічницю служителя Феміди, якого викрили на хабарі.

Суд відпустив помічницю судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва Тетяну Золотар під особисте зобов'язання.

Таке рішення 24 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Агафонов за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Сараєва та його помічницю Золотар викрили «на гарячому». За версією слідства, Золотар була пособницею судді в одержанні неправомірної вигоди в 15 тисяч гривень за винесення рішення в справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя й був викритий «на гарячому».

У зв'язку із закінченням дії попереднього запобіжного заходу прокурор САП просив суддю обрати Золотар запобіжних захід у вигляді особистого зобов'язання з покладанням низки обов'язків. Вивчивши документ, суддя його задовольнив частково. Так, він поклав на помічницю судді наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Маріуполя без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування із підозрюваним та свідком. Обов'язки діятимуть до 22 серпня.

Нагадаємо, 18 квітня НАБУ завершило розслідування цієї справи і відкрило стороні захисту доступ до матеріалів справи. Раніше суд до 1 липня обмежив строки ознайомлення з розслідуванням НАБУ для судді Сараєва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: