Суд обмежив підозрюваному НАБУ судді терміни ознайомлення зі справою

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання детектива Національного бюро про обмеження термінів ознайомлення зі справою для судді.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд до 1 липня обмежив строки ознайомлення з розслідуванням Національного антикорупційного бюро судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігорю Сараєєву, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення 11 червня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір за результатами розгляду клопотання НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Сараєва та його помічницю Тетяну Золотар викрили «на гарячому». За версією слідства, Золотар була пособницею судді в одержанні неправомірної вигоди в 15 тисяч гривень за винесення рішення в справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя й був викритий «на гарячому».

18 квітня НАБУ завершило розслідування цієї справи і відкрило стороні захисту доступ до матеріалів справи. Матеріали розслідування складаються лише з 6 томів, проте Сараєв частково ознайомився з 4 томом справи. Його адвокат ознайомився з 5 томами справи. У зв'язку зі зволіканням судді детектив просив суд обмежити йому терміни ознайомлення зі справою.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково.

Нагадаємо, суд поновив Золотар на посаді помічниці судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: