НАБУ завершило розслідування справи про хабар судді з Маріуполя

Читать на русском
Антикорупційній правоохоронні органи завершили досудове розслідування у справі про одержання хабара служителем Феміди.

Детективи Національного антикорупційного бюро ще 18 квітня завершили розслідувати кримінальне провадження за підозрою судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва та його помічниці Тетяни Золотар в одержанні неправомірної вигоди.

Про це йдеться в ухвалі слідчої судді Солом'янського районного суду міста Києва Ади Педенко від 2 травня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, 18 квітня прокурор САП надав доручення детективу щодо повідомлення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів слідства у справі Сараєва. Того ж дня, детектив склав повідомлення про завершення слідства та надання доступу до матеріалів розслідування, які направив підозрюваним та їх адвокатам.

Водночас, прокурор САП просив суд продовжити дію цілодобового домашнього арешту для помічниці судді Золотар, оскільки ризики перешкоджання слідству не зменшилися. Однак вивчивши клопотання, суддя задовольнила його частково. Так, Педенко змінила цілодобовий на нічний домашній арешт з покладанням наступних обов'язків: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання, а також утримуватися від спілкування із Сараєвим та свідком у справі.

Як відомо, Сараєва і Золотар викрили на «гарячому». За версією слідства, Золотар була пособником судді в одержанні неправомірної вигоди в 15 тисяч гривень за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя і був викритий «на гарячому».

Нагадаємо, суд поновив Золотар на посаді помічниці судді. Раніше суд продовжив розслідування цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: