Бюлетені надрукують із Клюєвим та Шарієм – ЦВК

Читать на русском
Центральна виборча комісія вже направила до друку бюлетені на дострокові вибори в Раду. Про це пише Слово і Діло.

Центральна виборча комісія вже направила до друку бюлетені на дострокові вибори в Раду, однак якщо правоохоронні органи нададуть докази того, що Анатолій Шарій і Андрій Клюєв не проживали останні п'ять років в Україні, їхня реєстрація буде скасована.

Про це в ефірі Hromadske заявила секретар ЦВК Наталія Бернацька, пише «Слово і Діло».

Вона пояснила, що 2 липня вже «була критична ситуація», тому ЦВК направила бюлетені до друку.

ЦВК зареєструвала Клюєва та Шарія кандидатами в нардепи: реакція соцмережАнатолій Шарій та Андрій Клюєв зареєстровані як кандидати в народні депутати на виборах 2019 року.

«Бюлетені вже у пресі, але це не заважає нам скасувати реєстрацію кандидата і просто поставити навпроти його прізвища, наприклад, пана Клюєва, штамп - вибув», - пояснила Бернацька.

За її словами, це станеться, якщо правоохоронці нададуть докази того, що Клюєв і Шарій не проживали протягом останніх 5 років в Україні.

У коментарі УКРІНФОРМу Бернацька повідомила, що громадський резонанс навколо реєстрації Клюєва і Шарія може допомогти знайти нові дані, які дозволять скасувати реєстрацію.

«Ми навіть не розуміємо, куди ще б нас відправив Верховний суд своїм рішенням, які ще докази нам шукати. Коли ми приймали рішення щодо відмови і Клюєву, і Шарію, ми звернулися до всіх можливих відомств. Завдяки такому резонансу, який стався, можливо відбудеться якийсь поштовх у правоохоронних органах, і нам будуть надані нові докази, які були предметом оцінки Верховним судом. Ми - орган державної влади і не можемо робити відмови, які нічим не обгрунтовані, інакше вони будуть за два дні скасовані судом», - пояснила Бернацька.

Вона нагадала, що раніше Верховний суд визнав надані ЦВК докази того, що відмова Клюєву і Шарію в реєстрації була законною, недостатніми. Після цього у комісії не було іншого виходу, крім як виконати рішення суду і зареєструвати кандидатів.

«Нам заборонено законом виносити ті ж рішення, які повністю за своїм змістом повторюють вже скасовані, нам потрібні якісь нові докази і інші підстави», - уточнила вона.

Раніше СБУ почала перевірку Клюєва і Шарія.

Також нагадаємо, в ЦВК пояснили, що потрібно для скасування реєстрації Клюєва і Шарія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: