У ЦВК пояснили, що потрібно для скасування реєстрації Клюєва та Шарія

Читать на русском
ЦВК може переглянути своє рішення про реєстрацію ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і одіозного блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати.

Центральна виборча комісія може переглянути своє рішення про реєстрацію ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і одіозного блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати.

Як пише «Слово і Діло», члени комісії готові переглянути своє рішення, якщо ЦВК отримає від правоохоронних органів додаткові докази про те, що останні 5 років вони не були в Україні, написала в Facebook секретарка ЦВК Наталія Бернацька.

ЦВК зареєструвала Клюєва та Шарія кандидатами в нардепи: реакція соцмережАнатолій Шарій та Андрій Клюєв зареєстровані як кандидати в народні депутати на виборах 2019 року.

«Я відповідально заявляю: якщо будь-який з державних органів найближчим часом надасть ЦВК хоч один доказ проживання цих осіб протягом останніх 5 років за межами України, я особисто внесу постанову про скасування їхньої реєстрації», - написала вона.

Нагадаємо, у вівторок, 2 липня, Центральна виборча комісія зареєструвала екс-главу Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатом на вибори у Верховну раду. У Комісії зазначили, що немає можливості виконання рішення Верховного суду в інший спосіб, ніж реєстрація Клюєва кандидатом у народні депутати. Крім того, Комісія внесла зміни до постанови про форму та текст бюлетенів, доповнивши перелік кандидатів новою позицією - щодо Клюєва.

Увечері 2 липня у Києві на Майдані Незалежності почалася акція після рішень ЦВК про реєстрацію кандидатами в нардепи Андрія Клюєва і Анатолія Шарія.

Чому ЦВК зареєструвала сумнівних кандидатів «Слово і Діло» спитало експерта з конституційного права Богдана Бондаренка.

Як відреагували соцмережі на реєстрацію ЦВК Шарія та Клюєва, дивіться в нашому огляді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: