ЦВК зареєструвала Клюєва та Шарія кандидатами в нардепи: реакція соцмереж

Читать на русском

Анатолій Шарій та Андрій Клюєв зареєстровані як кандидати в народні депутати на виборах 2019 року.
Слово і Діло

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатами в народні депутати блогера Анатолія Шарія та колишнього главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва. Шарій іде першим номером у списку своєї партії, а Клюєв – за мажоритарним округом №46 (Донецька область).

Раніше Верховний суд зобов'язав ЦВК повторно розглянути документи щодо реєстрації цих кандидатів. При тому, що ані Шарій, ані Клюєв не жили останні п'ять років у країні, як того вимагає закон України.

«Слово і Діло» розбиралося, що про це думають у соціальних мережах.

«Ані Клюєв, ані Шарій не живуть останні 5 років в Україні. Причому, якщо Клюєв ще намагається брехати в суді, що він нібито жив весь цей час у Донецьку, то Шарій навіть не приховує, що останні 5 років жив у ЄС. Але українським судам і ЦВК начхати на Конституцію. В Україні можна все. Немає законів, немає права. Роби, що хочеш. Убивай, проводь референдуми щодо відокремлення Донбасу, створюй незаконні збройні формування. А потім вони дивуються, що в країні регулярно відбуваються Майдани», – написав Денис Казанський.

«Ви уявляєте, який це небезпечний прецедент? Так само можна буде зареєструвати будь-кого, хто втік з України. Проблема очевидна – в судовій системі, яка може легко визнати, що кожен із нас жив на Марсі або Юпітері протягом останніх 5 років. Держава юридичної казуїстики, хаосу та правової невизначеності приречена на постійну бідність», – написав Олексій Мінаков.

«Що за чортівня відбувається з українським Центрвиборчкомом? Шарій зареєстрований кандидатом у народні депутати України. ЦВК реєструє громадян, які роками не жили в Україні. Якщо хтось має сумніви, що Шарій останні 5 років не жив в Україні, то піднімайте архівні новини за 2012-2019 роки. З такою логікою ЦВК може і Януковича з Азаровим у нардепи зареєструвати. До речі, розкрутка партії й самого Шарія цілком може бути пов'язана з розвалом південно-східного електорату. З огляду на те, що проштовхують їх шляхом очевидного обходу законодавчих норм, а також чвари між Мураєвим і Бойком, слід визнати, що проросійських кандидатів продовжують дробити дуже успішно. В цьому зацікавлена як минула Банкова, так і нинішня», – написав Юрій Лукшиц.

«Спочатку ЦВК вирішила, що Саакашвілі жив в Україні 5 років, «не помітивши», як уся країна більш ніж рік тому спостерігала, як його вислали. Посилалися на суд. Потім «не помічають», що роспропагандист Шарій уже роками не живе в Україні. Також посилаються на суд. Ну і, як останній цвях у труну здорового глузду, реєструють екс-главу АП Януковича Андрія Клюєва, й при цьому знову мотивують свою маячню «виконанням рішення Верховного суду». Проблема лише, що суд насправді не говорив, щоб ЦВК когось реєструвала, а просто повернулася до питання. Відчуваєте різницю? Залишилося ще табун коней Онищенка зареєструвати, щоб ЦВК стало в один ряд із судами за рівнем токсичності», – написав Євген Будерацький.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія ухвалила рішення про внесення партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі до виборчого бюлетеня на позачергових виборах до парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: