НАБУ завершило розслідувати нову справу про збитки філії УЗ

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органі повідомили про відкриття матеріалів досудового слідства стороні захисту у паливній справі.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ухвалено рішення про завершення, а детективами Національного антикорупційного бюро завершено досудове розслідування за підозрою колишніх начальника та заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Олександра Кулака та Данила Мізіна у нанесенні збитків підприємству.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на САП.

«Прокурорами САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів у кримінальному провадженні за підозрою колишніх посадовців філії ПАТ «Укрзалізниця» «Центр забезпечення виробництва» у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем, яке спричинило збитки на загальну суму 39,8 млн грн», – йдеться у повідомленні прокуратури.

За версією слідства, в 2016 році Кулак і Мізін зловживали своїм службовим становищем в інтересах ТОВ «Вог Аеро Джет» – за наявності реальної можливості не вживали заходи з повернення отриманого в борг дизельного пального, що тягнуло щоденне нарахування штрафних санкцій державному підприємству в розмірі 2-2,7 млн грн.

Нагадаємо, екс-керівництву філії УЗ повідомили про підозру в нанесенні збитків підприємству. Пізніше, суд обрав їм запобіжні заходи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: