Каськів намагався оскаржити надісланий до Панами запит

Читать на русском
Колишній очільник Держінвестпроекту подавав позовну заяву до Окружного адмінсуду столиці з метою оскаржити запит.
Владислав Каськів

Колишній керівник Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів подав позов до Генеральної прокуратури щодо направлення запиту до Панами.

Про це йдеться в ухвалі Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 березня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, Каськів подав позов до Генпрокуратури, в якому просив визнати протиправною дію з направлення запиту до Панами щодо його притягнення до кримінальної відповідальності у справі Держінвестпроекту про розкрадання майже 260 мільйонів гривень, тобто за злочин, видача за які не запитувалася під час його добровільної екстрадиції.

Також він просив визнати той факт, що згідно домовленостей між Панамою та Україною, екс-голова Держінвестпроекту не може бути затриманий або взятий під варту, ув'язнений або відданий до суду за інші злочини, видача за які не запитувалася під час (до) його добровільної екстрадиції. Крім того, Каськів просив зобов'язати генерального прокурора Юрія Луценка утримуватися від направлення запитів до Міністерства закордонних справ Панами щодо його притягнення до кримінальної відповідальності за справу Держінвестпроекту.

Ухвалою від 11 лютого Окружний адмінсуд Києва залишив позов Каськіва без руху, надавши йому час для усунення недоліків. Проте він так і не виправив ці недоліки й ОАСК повернув позов назад Каськіву.

Нагадаємо, ГПУ направила запит до Панами щодо Каськіва. Раніше Інтерпол оголосив його брата в розшук з метою арешту та екстрадиції. Також суд відпустив екс-заступника Каськіва під особисте зобов'язання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: