До Одеси зайшов новий катамаран ВМС США

Читать на русском
Американський швидкохідний транспортно-десантний катамаран USNS Yuma за ніч перетнув Чорне море і вранці зайшов до порту Одеси.

Американський швидкохідний транспортно-десантний катамаран USNS Yuma за ніч перетнув Чорне море і вранці зайшов до порту Одеси.

Приблизно о 11:00 катамаран ошвартувався біля причалу 1 до, повідомляє «Думська» в суботу, 29 червня, пише «Слово і Діло».

«Yuma доставив в Україну підрозділ (швидше за все, батальйон) американських морських піхотинців, які візьмуть участь у міжнародних військово-морських навчаннях Sea Breeze-2019», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що незабаром до порту Одеси зайде ще один корабель ВМС США - ракетний есмінець USS Carney DDG 64, який напередодні пройшов Чорноморські протоки.

USNS Yuma - восьмий за рахунком експедиційний швидкохідний корабель класу Spearhead. Спущений на воду в 2016 році, в експлуатації з кінця квітня 2017 року. Довжина 103 метра, ширина 28,5 метрів.

Чотири дизельні двигуни сумарною потужністю 86 тисяч кінських сил розганяють корабель до 43 вузлів (80 км/год). Повна водотоннажність 2400 тонн. Може взяти на борт більше 300 морських піхотинців і близько 550 тонн різного спорядження, в тому числі бойову техніку і танки. Осадка близько чотирьох метрів, що дозволяє діяти на мілководді. Є вертолітний майданчик.

«Катамаран виглядає дуже незвично для нашого ока. Він зроблений із легкого алюмінієвого сплаву і спеціально не фарбується», - пише видання.

Нагадаємо, в Одесі 1 липня почнуться українсько-американські навчання Sea Breeze-2019. Маневри проходитимуть на морі, суходолі, в повітрі та під водою. Під час навчань заплановані артилерійські стрільби, висадки доглядових груп, а також вдосконалення взаємодії спеціальних підрозділів.

Раніше в Генштабі розповіли про масштаби навчань Sea Breeze-2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: