Комітет ВР підтримав рішення призупинити участь української делегації в ПАРЄ

Читать на русском
Комітет ВР підтримав рішення про призупинення участі постійної української делегації в ПАРЄ в роботі Асамблеї до виконання російською делегацією ряду умов щодо заручників і припинення переслідування кримських татар.

Комітет Верховної ради України у закордонних справах підтримав рішення про призупинення участі постійної української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи в роботі Асамблеї до виконання російською делегацією ряду умов щодо заручників і припинення переслідування кримських татар.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє УНІАН.

РФ у ПАРЄ: якими будуть наслідки та чи можна виключити Росію повторноПАРЄ підтвердила повноваження російських делегатів. Вони остаточно повернулися до ПАРЄ. Сім національних делегацій оголосили демарш через повернення РФ. Про ситуацію поговорили з експертами.

Також комітет підтримав пропозицію про те, що припинення участі має діяти до рішення Венеціанської комісії, яке стосуватиметься повноважень російської делегації. Крім того, комітет рекомендує наступному складу ВР відновити роботу делегації після виконання Росією головних пунктів резолюцій ПАРЄ.

Йдеться про те, що повинні бути виконані ключові положення семи резолюцій ПАРЄ, що стосуються безпосередньо російської збройної агресії проти України.

Нагадаємо, в квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї у зв'язку з анексією Криму.

У зв'язку з цим Росія не платила внески до Ради Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії багато членів ПАРЄ і політики назвали шантажем.

26 червня 2019 року в Парламентській асамблеї Ради Європи підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації Російської Федерації без введення яких-небудь санкцій.

Окремо 26 червня Регламентний комітет ПАРЄ направив до Венеціанської комісії на вивчення питання: чи є депутатами ті, хто обрані в російський парламент за допомогою голосів жителів Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: