Клімкін пропонує відкликати запрошення ПАРЄ на вибори

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запропонував відкликати запрошення Парламентської асамблеї Ради Європи на позачергові вибори до Верховної ради України.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запропонував відкликати запрошення Парламентської асамблеї Ради Європи на позачергові вибори до Верховної ради України.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка дозволяє Росії повернутися: що пишуть у соцмережахРосійська делегація зможе повернутися до ПАРЄ без обмеження права голосу. За таке рішення проголосували 118 євродепутатів.

За словами Клімкіна, якщо ПАРЄ все ж підтвердить повноваження делегації Росії, то Рада мала б відкликати запрошення ПАРЄ для спостереження за парламентськими виборами в Україні.

«ПАРЄ з російськими депутатами та ПАРЄ без них - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці … Хто дуже хоче, нехай бере учать у складі двосторонніх місій спостереження», - наголосив міністр закордонних справ.

Нагадаємо, що Комітет з моніторингу ПАРЄ підтримав повернення прав російській делегації, при цьому висунув ряд умов. Комітет закликав РФ звільнити 24 українських моряків, які були арештовані в листопаді минулого року в Керченській протоці, а також виплатити внески в Раду Європи.

ПАРЄ підтримала резолюцію про повернення делегації Росіїї. За таке рішення проголосували 118 членів асамблеї, проти були 62, ще 10 утрималися. У повному складі резолюцію підтримали делегації з Франції, Туреччини, Азербайджану, Іспанії, Італії, Норвегії, Австрії, Словаччині, Португалії, Сербії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: