МЗС України назвало умову співпраці з новою головою ПАРЄ

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України готове співпрацювати з новим генеральним секретарем Ради Європи і назвало умови для такої спільної роботи.

Міністерство закордонних справ України готове співпрацювати з новим генеральним секретарем Ради Європи і назвало умови для такої спільної роботи.

Про це повідомляється на сайті відомства в четвер, 27 червня, передає «Слово і Діло».

РФ у ПАРЄ: якими будуть наслідки та чи можна виключити Росію повторноПАРЄ підтвердила повноваження російських делегатів. Вони остаточно повернулися до ПАРЄ. Сім національних делегацій оголосили демарш через повернення РФ. Про ситуацію поговорили з експертами.

Як відомо, новообрана генсек Ради Європи Марія Пейчіновіч-Бурич із Хорватії вступить на посаду восени цього року.

«Очікуємо конкретні кроки генерального секретаря для забезпечення виконання Росією вимог, що містяться в рішеннях Ради Європи про припинення російської агресії проти України, в тому числі про звільнення незаконно захоплених українських моряків, українських політичних в'язнів, котрі незаконно утримуються в окупованому Криму і на території РФ, припинення системних переслідувань кримських татар і зняття заборони на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу на тимчасово окупованому півострові», - йдеться в пові еніі МЗС.

Українські дипломати відзначили, що будуть «уважно стежити за діями нового генерального секретаря, аналізувати, наскільки вони, на відміну від дій попереднього керівника Секретаріату РЄ, зможуть створити передумови для відновлення довіри до організації, а потім - повернення їй провідної ролі в просуванні стандартів демократії, верховенства права і прав людини на континенті».

«Закликаємо до конструктивної співпраці і взаємодії генсекретаря з Комітетом міністрів Ради Європи та його головуванням, яке здійснює політичне керівництво організацією. В такому розумінні МЗС України готове співпрацювати із новим генеральним секретарем в створенні умов для того, щоб Рада Європи змогла отримати шанс на шлях до відновлення авторитету. МЗС буде тісно співпрацювати із подальшим головуванням Грузії в Комітеті міністрів РЄ для досягнення цих цілей», - підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, напередодні ПАРЄ повернула повноваження російської делегації в повному обсязі.

Після цього голова української делегації Володимир Ар'єв заявив, що Україна залишає ПАРЄ. Шість інших країн також оголосили демарш.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: