Повернення Росії до ПАРЄ: сім країн готують резолюцію

Читать на русском
За словами Карчевського, спільну декларацію щодо рішенням про повернення російської делегації в ПАРЄ готують Польща, Україна, Литва, Латвія, Естонія, Словаччина і Грузія.

Маршал сенату Польщі Станіслав Карчевський заявив, що сім країн, серед яких Україна і Польща, готують спільну резолюцію щодо рішення про повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

РФ у ПАРЄ: якими будуть наслідки та чи можна виключити Росію повторноПАРЄ підтвердила повноваження російських делегатів. Вони остаточно повернулися до ПАРЄ. Сім національних делегацій оголосили демарш через повернення РФ. Про ситуацію поговорили з експертами.

За словами Карчевського, спільну декларацію щодо рішенням про повернення російської делегації в ПАРЄ готують Польща, Україна, Литва, Латвія, Естонія, Словаччина і Грузія. Він додав, що найближчим часом представники цих країн обговорять подальші спільні кроки.

«Ми на цю тему розмовляли вчора. Ми всі обурені цією ситуацією. Представники країн мені говорили, що хочуть підготувати спільну резолюцію. Але тут, в Любліні, це буде зробити дуже важко. Зате ми говорили про проведення спільної зустрічі якомога швидше», - розповів він.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Канади висловило занепокоєння через рішення Парламентської асамблеї Ради Європи про повернення права голосу російської делегації. У відомстві зазначили, що Росія не виконала умови для повернення до складу організації.

Раніше МЗС України назвало умову співпраці з новою головою ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: