Збитки філії УЗ: підозрюваним обрали запобіжні заходи

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційних правоохоронних органів про обрання запобіжного заходу екс-посадовцям філії УЗ.

Суд відпустив під особисте зобов'язання колишніх начальника та заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» у справі нанесення підприємству збитків на 39,8 млн грн.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За словами співрозмовника, вони просили суд обрати підозрюваним запобіжні заходи у вигляді особистого зобов'язання без обов'язку носити електронні браслети. Він додав, що їх клопотання суд задовольнив частково, поклавши на підозрюваних майже всі обов'язки, крім здачі закордонних паспортів.

За даними журналіста «Слова і Діла», йдеться про Олександра Кулака та Данила Мізіна.

Як відомо, екс-посадовцям філії УЗ повідомили про підозру у нанесенні збитків підприємству. За версією слідства, у грудні 2015 та березні 2016 року філія «ЦЗВ» отримала від ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воленс трейд») 30 тисяч тонн дизельного пального в борг, які мала повернути до 1 березня 2016 року, або ж сплатити штраф – в розмірі 2-2,7 млн грн за кожен день просрочки.

Повертати борг філія почала лише 29 березня 2016 року, завершивши цей процес у травні. Проте слідство вважає, що вказані посадовці свідомо затягнули з погашенням боргу, адже 18 березня 2016 року вже мали укладений контракт на постачання дизпалива. До того ж, паливо позичила філії та сама компанія, яка виграла її конкурс із постачання, тож процес погашення міг бути доволі швидким. Проте його розпочали лише після незаконного збільшення ціни за контрактом, що було предметом розслідування НАБУ, яке вже завершене – обвинувальний акт в березні 2019 року за цим епізодом скеровано до суду.

Нагадаємо, НАБУ виділило матеріали в окреме провадження щодо розшукуваного організатора справи «Вог Аеро Джету».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: