Суд не оштрафував свідка у ще одній справі «Вог Аеро Джету»

Читать на русском
Національне бюро хотіло через суд оштрафувати свідка у справі заволодіння понад 100 мільйонами філії УЗ.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд не оштрафував колишнього начальника управління обліку нафтопродуктів та складського господарства філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Нікіфорова у кримінальному провадженні про розтрату понад 100 млн грн підприємства.

Таке рішення 26 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Усатова за результатами розгляду клопотання детектива Національного антикорупційного бюро про накладання грошового стягнення, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив у клопотанні зазначав, що Нікіфоров у січні 2017 року, будучи членом тендерного комітету філії УЗ, позитивно проголосував за підвищення ціни на дизельне паливо для ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воленс трейд»). У зв'язку з цим, його неодноразово викликали на допит. Під час одного з них, який відбувся 8 квітня 2019 року, Нікіфоров надав не повні відповіді і його запросили на черговий допит на 15 квітня. Однак свідок 12 квітня повідомив, що не з'явиться на допит у зв'язку із зайнятістю адвоката.

Детектив того ж дня по мобільному телефону повідомив Нікіфорову, що згідно нормам статті 138 Кримінального процесуального кодексу України, зайнятість адвоката не є поважною причиною неприбуття особи на виклик. У відповідь свідок сказав, що довіряє адвокату і тому не з'явиться на допит. У зв'язку з цим, детектив подав клопотання про накладання грошового стягнення на Нікіфорова.

Своєю чергою адвокат і свідок заперечували проти задоволення клопотання. Вони вказували, що підстави для застосування наслідків неприбуття на виклик за ст. 139 КПК України відсутні, оскільки причини неприбуття були поважні, про що детектива завчасно було повідомлено як листом, так і в телефонному режимі.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру двом екс-посадовцям філії УЗ. Пізніше суд обрав їм запобіжні заходи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: