Військові навчання-2019: де братимуть участь Збройні сили України

Читать на русском

Верховна рада України вчора, 26 лютого, схвалила допуск підрозділів збройних сил іноземних держав на територію країни. Це означає, що в цьому році в Україні знову пройдуть масштабні військові навчання «Репід Трайдент», «Сі Бриз» та інші. «Слово і Діло» розбиралося, в яких маневрах візьмуть участь ЗСУ, а які відбудуться на нашій території.

Відзначимо, що в найбільша кількість військових навчань пройшла в Україні в 2014 році, в перший рік війни, – вісім. У 2015-му їх було п'ять, в 2016-му – чотири, в 2017-му – три, в минулому році – шість. Цього року на території країни має пройти п'ять маневрів, і вони будуть не менш масштабними, ніж в минулі роки.

Скільки грошей виділялося на армію за роки незалежності УкраїниОборонний бюджет України планують збільшити, при цьому витрати саме на ЗСУ можуть зменшитися. Як Україна витрачала гроші на утримання армії, підрахували наші аналітики.

У Львівській області весь рік будуть проходити багатонаціональні навчання з підготовки українських військових. У них візьмуть участь 10 тис. наших військових, 1,5 тис. американських і стільки ж від інших країн-членів НАТО.

На цьому ж Яворівському полігоні в червні-жовтні відбудуться навчання «Репід Трайдент-2019» (триватимуть 25 діб). У цих маневрах буде задіяні 2,2 тис. українських військових, тисяча військових США і тисяча від країн НАТО. Крім того, буде 30 одиниць української колісної техніки, літаки і вертольоти. Влітку пройдуть ще одні великі навчання – «Сі бриз», теж за участю військових з США і країни НАТО. «Сі Бриз» традиційно проходять в акваторії Чорного моря, на військових полігонах і аеродромах ЗСУ, а також у військовому порту Очакова. Вони триватимуть 20 діб (в кілька етапів з перервами), в ході навчань будуть задіяні кораблі, літаки, катери та вертольоти.

Крім того, в Миколаївській області пройдуть українсько-британські навчання «Воріер Вотчер», а в Житомирській області – навчання «Кленова арка». В акваторії Чорного моря ще плануються маневри «Ріверайна».

Крім навчань всередині країни ЗСУ також візьмуть участь в маневрах в Польщі, Литві, Румунії. Німеччини, Грузії, Болгарії, Угорщини, Норвегії та Нідерландах.

Нагадаємо, українські військовослужбовці провели масштабні навчання на Азові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: