В Японії завершив роботу саміт лідерів країн G20

Читать на русском
Також лідери країн «двадцятки» прагнутимуть до повного припинення викидів пластикових відходів у води Світового океану до 2050 року, додав Абе.

Саміт лідерів країн G20 завершився в японському місті Осака.

Про це повідомляє ТАСС в суботу, 29 червня, пише «Слово і Діло».

Саміт G20: чи вирішать Трамп і Путін питання ДонбасуУ п'ятницю, 28 червня, в японському місті Осака стартує дводенний саміт G20. Трамп уже підтвердив зустріч із Путіним. Чого чекати щодо українського питання, розповіли експерти.

«Ми змогли прийти до єдності думок про необхідність просування справедливої, вільної торгівлі без дискримінації», - заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе в заключному слові.

За його словами, глобальна економіка як і раніше зіштовхується із ризиками, оскільки зберігається напруженість в торгівлі. Глави держав G20 також обмінялися думками щодо питань інноваційної діяльності та безпеки в сфері інформаційних технологій.

«Відбулася дискусія про актуальні напрями інноваційної діяльності, останні тенденції в розвитку цифрової економіки та штучного інтелекту, транскордонного переміщення даних, забезпеченні безпеки в сфері інформаційно-комунікаційних технологій», - йдеться в повідомленні.

Також лідери країн «двадцятки» прагнутимуть до повного припинення викидів пластикових відходів у води Світового океану до 2050 року, додав Абе.

«Потрібно з'єднати вимоги захисту екології та економічного зростання в один позитивний цикл. Ми будемо прагнути до 2050 року звести до нуля забруднення Світового океану пластиковими відходами», - сказав він.

Абе також зазначив, що у лідерів G20 під час саміту були великі розбіжності в позиціях із питань клімату.

Нинішній саміт «двадцятки» став вже 14 в історії і першим, який був організований в Японії.

Напередодні в Осаці відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна. Також повідомлялося, що Путін «роз'яснив» Трампу ситуацію з полоненими моряками ВСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: