Суд дозволив партії Саакашвілі йти на вибори у Раду

Читать на русском
Другий номер у списку «Руху нових сил» Давід Сакварелідзе повідомив, що сьогодні вдень партія повторно подаватиме документи до ЦВК.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відхилив апеляційну скаргу ЦВК щодо реєстрації кандидатів у народні депутати від партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

Відповідне рішення ухвалено вночі 29 червня, повідомляє «Слово і Діло».

Тобто суд залишив чинним рішення Шостого апеляційного адміністративного суду міста Києва, який скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати від партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі та зобов'язав повторно розглянути подані цією політсилою документи.

Прогнози соціологів та букмекерів: які партії пройдуть до парламентуСоцопитування віддають пальму першості на дострокових виборах президентській партії, а букмекери дещо іншої думки.

«Спірна постанова Центральної виборчої комісії від 23 червня 2019 року №1205 є протиправною та підлягає скасуванню. З огляду на викладене, суд першої інстанції дійшов законного та ґрунтовного висновку про задоволення позову. Відповідно до статті 316 КАС України суд апеляційної інстанції залишає скаргу без задоволення... Керуючись статтями 271-273, 278, 308, 310, 315, 316, 321, 322 КАС України, Верховний Суд постановив: апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії залишити без задоволення, рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 25 червня 2019 року - без змін. Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та оскарження не підлягає», - ідеться в рішенні суду.

Таким чином, ЦВК має повторно розглянути документи партії, подані на реєстрацію для участі в позачергових парламентських виборах.

Другий номер у списку «Руху нових сил» Давід Сакварелідзе повідомив, що сьогодні вдень партія повторно подаватиме документи до ЦВК.

Також Сакварелідзе зазначив, що партія буде доводити політичну і кримінальну вину ЦВК.

Нагадаємо, ЦВК на засіданні 23 червня відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати України, представлених у списку партії Саакашвілі на вибори в Раду-2019. Зокрема, кандидатам від партії Саакашвілі було відмовлено у реєстрації в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та в одномандатному виборчому окрузі.

Проте, партія подала апеляцію і суд зобов'язав Центральну виборчу комісію зареєструвати партію Михайла Саакашвілі на позачергових виборах до Ради.

Як змінювалися прогнози соціологів та коефіцієнти ставок у двох найпопулярніших букмекерських конторах щодо партій, які наразі можуть вважатися прохідними до Верховної ради - за посиланням.

Хронологія виборчої кампанії - тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: