У Раді розглянуть майбутнє України у ПАРЄ та відставку Клімкіна

Читать на русском
Комітет ВР 1 липня розгляне призупинення участі постійної делегації ВР України у Парламентській асамблеї Ради Європи та відставку міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Комітет Верховної ради України у закордонних справах у ході засідання 1 липня розгляне призупинення участі постійної делегації ВР України у Парламентській асамблеї Ради Європи та відставку міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила глава комітету Ганна Гопко у своєму Facebook.

Шахи з Путіним і поразка в ПАРЄ: піар-теми тижня лідерів партійАнатолій Гриценко в рекламі допомагає Зеленському виграти в шахи в Путіна, а Юлія Тимошенко хвалить президента.

Вона оприлюднила порядок денний засідання комітету.

«1. Про призупинення участі Постійної делегації Верховної ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у роботі Асамблеї до виконання Російською Федерацією низки умов щодо заручників, українських військових моряків та кримських татар. 2. Про відкликання запрошення на дострокові парламентські вибори в Україні для делегації ПАРЄ. 3. Проект постанови про звільнення Клімкіна П.А. з посади міністра закордонних справ України (реєстр.№10381, ПУ)», - написала глава комітету.

Також нардепи розглянуть проект постанови про призначення Вадима Пристайка главою МЗС (реєстр.№10382, ПУ).

Крім того, комітет у закритому режимі розгляне питання забезпечення юридичного супроводу міжнародних судових позовів України проти РФ з метою захисту національних інтересів України та перспектив виконання рішень міжнародних судових інстанцій в подальшому.

«Про підготовку звернення Верховної ради України у зв’язку із відмовою Російської Федерації виконувати рішення Міжнародного трибуналу ООН і продовженням утримання РФ українських військовослужбовців, незаконно затриманих 25.11.2018, та інших політичних в’язнів», - зазначила Гопко.

Нагадаємо, 11 червня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради подання на генпрокурора Юрія Луценка.

А 30 травня президент Зеленський вніс до Верховної ради подання про звільнення двох міністрів і глави Служби безпеки України. Зокрема, Зеленський просив парламент звільнити Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ, Степана Полторака – з посади міністра оборони. Третє подання стосувалося звільнення Василя Грицака з посади голови СБУ. Однак нардепи на пленарному засіданні не підтримали їх відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: