Меджліс готовий надати Зеленському інформацію про політв'язнів

Читать на русском
Глава Меджлісу зазначив, що президент Зеленський не зможе весь час обходити питання Криму та кримських татар.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що готовий надати президенту України Володимиру Зеленському інформацію про політв'язнів, яка може допомогти їх звільнити.

Про це повідомляє Слово і Діло, з посиланням на «Крим.Реалії».

За словами Чубарова, Меджліс готовий надати, при необхідності, інформацію, яка може допомогти звільнити українських громадян, яких незаконно утримують на території Росії та окупованого Криму.

«Ми готові максимально поділитися своїми уявленнями, що до цього було зроблено, що робиться, і найголовніше - що необхідно зробити. Буде таке побажання з боку президента - ми це зробимо. Поки що таких сигналів про те, що сядемо і поговоримо по Криму, такого не було», - розповів він.

Глава Меджлісу зазначив, що президент Зеленський не зможе весь час обходити питання Криму та кримських татар.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український консул отримав відмову у зустрічі з Володимиром Балухом, якого незаконно утримують в Російській Федерації. Українське посольство направило ноту Міністерству закордонних справ Росії.

Раніше, український політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування. Правозахисник назвала голодування Клиха благанням про допомогу, адресованим новому президенту України Володимиру Зеленському.

«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії й показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави та в анексованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: