У кандидата від «Слуги народу» виявилося подвійне громадянство – ЗМІ

Читать на русском

Олександр Куницький, який балотується в депутати від «Слуги народу», має подвійне громадянство - України та Ізраїлю.

Олександр Куницький, який балотується в депутати від «Слуги народу», має подвійне громадянство - України та Ізраїлю.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на розслідування журналістів 5 каналу.

Прогнози соціологів та букмекерів: які партії пройдуть до парламентуСоцопитування віддають пальму першості на дострокових виборах президентській партії, а букмекери дещо іншої думки.

«У 169-м одномандатному виборчому округу в місті Харків від партії «Слуга народу» буде балотуватися блогер із ізраїльським громадянством - Олександр Куницький (Zpsanek). Чоловік не проживає в Харкові», - йдеться в сюжеті.

За даними журналістів, про наявність у Куницького громадянства Ізраїлю свідчить надана ізраїльським Відомством із питань корпорацій виписка про заставу майна «громадянина Ізраїлю Олександра Куницького».

Олександр Куницький, який балотується в депутати від «Слуги народу», має подвійне громадянство - України та Ізраїлю.

Управління з питань населення і міграції держави Ізраїль видало довідку про те, що останньою адресою, за якою був зареєстрований Куницький Олександр Олегович: 3229721 м Хайфа, вул. га-Тихон, 7, 2.

Сам Олександр Куницький наявність громадянства Ізраїлю спростовує.

«Сам блогер ще до початку виборчої кампанії продемонстрував своє громадянство Ізраїлю, перебуваючи там тривалий час, про що говорять матеріали, опубліковані в його відеоблозі. Так, на одному з відео Олександр сперечається з поліцейським і називає своє місце проживання в Ізраїлі в місті Хайфа. Крім того, є ще один прецедент, який вказує на ізраїльське громадянство Олександра Куницького - він нібито вимагав перекладача з української мови на свій рідний іврит. У 2018 році в Борисполі на Київській автотрасі відеоблогер, спілкуючись з поліцією, звинуватив правоохоронців у незаконному блокуванні його авто», - зазначає ЗМІ.

Нагадаємо, екс-футболіст збірної України балотується до Ради від «Слуги народу».

Також відзначимо, в «Слузі народу» назвали ймовірного голову Херсонської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: