«Слуга народу» та «Голос»: у чому проблема Зеленського та труднощі для Вакарчука

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог
Віктор Небоженкополітолог

«Голос», скоріш за все, потрапить до парламенту. Ймовірно, результат буде на рівні 5-7%.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Петро Охотін.

«Голос» Вакарчука має шанс потрапити до парламенту. Це партія, яка відображає потребу в нових обличчях, рішучих змінах. Ця партія гратиме як на полі «Слуги народу», так і «Європейської солідарності». Патріотичність, націоналістична риторика присутні, при цьому імідж набагато кращий, аніж у Петра Порошенка», – зазначив Охотін.

У «Слуги народу» список доволі цікавий. Є впізнавані люди, які просто йдуть для хайпу, але є й фахівці в економіці, антикорупційній діяльності. Однак насторожує те, що немає інформації щодо окружних кандидатів, додав він.

«Тут прихована ще одна небезпека. Це можливість партії обдурити і кандидатів, і виборців, взявши якихось кандидатів, що можуть принести матеріальні бонуси, й за це балотуватися під впізнаваним брендом», – підкреслив політтехнолог.

Політолог Віктор Небоженко зазначив, що «Слуга народу» може взяти близько 25-35%.

Дев'ять обіцянок за один ефір: Вакарчук уперше прийшов на політичне ток-шоуСвятослав Вакарчук вперше прийшов на політичне ток-шоу. Відразу видно, що досвіду небагато, співак дав дев'ять обіцянок.

Однак проблема в тому, що в них немає абсолютно партії, немає лідера цієї партії. І в партії немає парламентської програми. Це вкрай низька політологічна підготовка, уточнив він.

«Слуга народу» – це майстри піар-ефектів, але вони мають низький політичний рівень», – пояснив експерт.

Щодо «Голосу» Вакарчука, то, на його думку, партія потрапить до ВР, але Вакарчуку буде доволі складно.

«Безумовно, його як справді талановитого співака зачепив результат Зеленського. Але Вакарчук не політик. Складно уявити, що він бореться з якимось умовним новим Ляшком біля трибуни. Вакарчук є лідером на концертах, там він керує аудиторією, натовпом, відчуває її. Але в політиці зовсім інші вимоги. Підійде якийсь новий Барна, почне виштовхувати його з трибуни. Що робитиме Вакарчук? У політиці потрібні зовсім інші якості», – резюмував Небоженко.

Нагадаємо, Святослав Вакарчук, який збирається балотуватися до Верховної ради зі своєю партією «Голос», 30 травня вперше прийшов на політичне ток-шоу «Право на владу». Під час ефіру він дав 9 обіцянок.

Також «Слово і Діло» розбиралося в його успіхах за час роботи в Раді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: