«Північний потік-2» вже не зупинити – єврокомісар

Читать на русском
У питанні ж подальшого розподілу газу з Північного потоку-2 в Європі діють норми права з внутрішнього ринку ЄС.

У питанні ж подальшого розподілу газу з Північного потоку-2 в Європі діють норми права з внутрішнього ринку ЄС.

Як пише «Слово і Діло», попри тиск з боку США, проект газопроводу Північний потік-2 не буде зупинений. Так вважає європейський комісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер, повідомляє DW.

«Правда полягає і в тому, що трубопровід давно вже будується і не може бути так просто зупинений», - заявив він в інтерв'ю виданню Spiegel.

За його словами, погрози президента США Дональда Трампа, який неодноразово заявляв про те, що Німеччина опиниться в енергетичній залежності від російського газу через газопровід, не є підставою для зупинки проекту.

У той же час, Еттінгер зажадав від російського Газпрому «чесної угоди» щодо подальшого транзиту газу по території України. На його думку, Європейський союз міг би підсилити в цьому питанні тиск на Росію.

«У питанні ж подальшого розподілу газу з Північного потоку-2 в Європі діють норми права з внутрішнього ринку ЄС. До них відносяться також приписи, які забезпечують чесну конкуренцію. Володимир Путін і «Газпром» знають про це», - зазначив Еттінгер.

Раніше група американських сенаторів від обох партій пообіцяла внести на розгляд конгресу резолюцію, що закликає скасувати будівництво Північного потоку-2.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: