Позиції Києва та Берліна щодо «Північного потоку-2» діаметрально відрізняються – Зеленський

Читать на русском
Зеленський повідомив, що обговорив із Меркель проект газопроводу Північний потік-2, визнавши, що позиції держав щодо нього діаметрально протилежні.

Президент України Володимир Зеленський назвав збереження транзиту російського природного газу через українську територію гарантією енергетичної безпеки України та Європи.

Про це у вівторок, 18 червня, він заявив на брифінгу в Берліні за підсумками зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель, повідомляє «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що будівництво «Північного потоку-2» буде зупиненоСказано 8 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Збереження транзиту російського газу через Україну, його акумулювання в українських сховищах – це гарантія енергетичної безпеки і України, і Європи. Це цивілізований метод забезпечення справедливого та безпечного європейського газового ринку», – сказав він.

Зеленський повідомив, що обговорив із Меркель проект газопроводу «Північний потік-2», визнавши, що позиції держав щодо нього «діаметрально відрізняються».

«Наші позиції щодо проекту «Північний потік-2» є діаметрально протилежними. Водночас ми вдячні за готовність вести предметний діалог із Німеччиною з такого непростого питання», – сказав Зеленський.

Він також висловив упевненість в успішних переговорах із метою підписання договору про транзит газу.

«Я думаю, найближчим часом наші групи сядуть, і я впевнений, що ми домовимося, й ніхто Україні не буде викручувати руки», – сказав Зеленський.

Раніше Меркель назвала умову зняття санкцій із Росії.

Також нагадаємо, Зеленський назвав можливу формулу обміну полонених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: