Луценко анонсував внесення подання на нардепа Дубіля

Читать на русском
Луценко планує внести у Верховну Раду подання про зняття депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата ВО Батьківщина Валерія Дубіля після свят.

Генпрокурор Юрій Луценко планує внести у парламент подання про зняття депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата ВО «Батьківщина» Валерія Дубіля після свят.

Як пише «Слово і Діло», про це ІНФОРМАТОРу повідомило власне джерело у правоохоронних органах. Найближче пленарне засідання заплановане на 14-17 травня.

Луценко розповів про нові докази існування мережі підкупу виборцівГенеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в Одеській області правоохоронці виявили чергові докази існування мережі підкупу виборців.

Вочевидь, у якийсь із цих днів Луценко прийде до Верховної Ради з поданням на соратника Юлії Тимошенко. Як відомо, 7 березня Генеральний прокурор дав прес-конференцію, на якій звинуватив Валерія Дубіля в організації мережі агітаторів за участю російських політтехнологів та планах підкупити виборців на користь Юлії Тимошенко.

«Декілька тижнів тому Дубіль став об’єктом роботи правоохоронних органів. Служба безпеки України, її департамент Т з захисту конституційного ладу, виявив групу російських політтехнологів, запрошених чернігівською єпархією УПЦ Московського патріархату у 2014 році як волонтерів, котрі працюють у штабах Батьківщини», – заявляв тоді Луценко.

Луценко наголошував, що організація Дубіля «включала в себе також громадян Російської Федерації, політтехнологів партії Жириновського, а також громадян України, які працювали на виборах Путіна».

Крім того, під час конференції Луценко оприлюднив переписки, які доводили причетність Дубіля до спроби дати хабара кандидату у президенти Юрію Тимошенку, аби він відмовся від участі у виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: