«Батьківщина» задіює своїх адвокатів, щоб захистити бізнес-схеми нардепа Дубіля – ЗМІ

Читать на русском
Партія Батьківщина задіює своїх адвокатів, щоб захистити бізнес-схеми свого соратника, нардепа Дубіля.
Юлія Тимошенко, Віталій Нестор, Юрій Власенко

Партія «Батьківщина» задіює своїх адвокатів, щоб захистити бізнес-схеми свого соратника, нардепа Дубіля.

Про це йдеться у другій частині журналістського розслідування «Анатомія рейдерства», опублікованому виданням Нова влада, повідомляє «Слово і Діло».

За даними журналістів, адвокатом нового керівництва ТОВ «ВО Прилуцьке» є Віталій Нестор – довірена особа Юлії Тимошенко у місті Києві та голова Центру захисту Киян, створеного за ініціативою партії «Батьківщини». Окрім цього, Віталій Нестор захищає Валерія Дубіля і в інших судових процесах.

Також повідомляється, що ще один юрист, який є довіреною особою Юлії Тимошенко у Києві та очолює юридичний відділ «Центру захисту Киян», Юрій Власенко, із невідомих причин навідується до кабінетів суддів перед засіданнями у справі агрохолдингу ТОВ «Промстройінновація».

Як з`ясували журналісти у першій частині розслідування, нардеп Дубіль таки причетний до агрокомпанії, щодо якої порушене провадження за фактом рейдерства. На підтвердження цього оприлюднені висновки експертизи почерку, які свідчать, що Валерій Дубіль підписувався під понятійними документами щодо надання позики для ведення аграрного бізнесу на Чернігівщині. Крім того, повідомлялося, що однією з кінцевих бенефіціарних власників ТОВ «Промстройінновація» є Любов Косюк, яка, за даними видання, є тіткою Валерія Дубіля.

Нагадаємо, у жовтні минулого року САП зареєструвала кримінальні провадження щодо народного депутата Валерія Дубіля та депутата Чернігівської облради Олега Авер'янова. Одне з проваджень прокурори відкрили за ст. 255 (ч. 1 КК України) за фактом створення злочинної організації на чолі з депутатами, яка незаконно збагачується, заволодівши майном підприємств ТОВ «Прилуцьке хлібоприймальне підприємство», ТОВ «Промстройінновація», СТОВ «Богданівське» і ТОВ «Оріон-СКТ».

Попри наведені факти, адвокати нардепа його причетність до агробізнесу заперечують. Детальніше читайте у першій і другій частині розслідування «Анатомія брехні».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: