Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко пообіцяв внести в Раду подання про зняття недоторканності з Валерія Дубіля

7 березня 2019 року генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв внести в Раду подання про зняття недоторканності з нардепа Валерія Дубіля. На брифінгу 7 березня генпрокурор заявляв, що планує зареєструвати у ВР це подання, тільки-но парламент розгляне поправки до мовного закону.
Не виконано
Сказано 7 березня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/LlutsenkoYuri/posts/1139559952909845
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2655226-lucenko-obicae-vnesti-podanna-na-dubila-za-persoi-z-nagodi.html
  • https://www.slovoidilo.ua/2019/04/25/novyna/polityka/lucenko-anonsuvav-vnesennya-podannya-nardepa-dubilya
  • https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61994

Результат

25 квітня 2019 року попередньо розглянувши всі правки Рада ухвалила Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Того ж дня стало відомо, що генпрокурор Юрій Луценко планує внести у парламент подання про зняття депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата ВО «Батьківщина» Валерія Дубіля в середині травня.

З метою з'ясування того, коли буде внесено обіцяне подання редакція «Слова і Діла» направляла запити до Генпрокуратури, однак відповіді не отримала. На початку травня речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко поінформував нас, що рішення про складання подання приймає слідчий прокурор, і наразі такого рішення немає.

25 червня 2019 року, зважаючи на резонансність подібних рішень Генеральної прокуратури та відсутність публічної інформації щодо внесення до Ради подання про зняття недоторканності з Валерія Дубіля, незадовго до позачергових виборів ВРУ, редакція присвоює обіцянці статус «не виконано».

Нагадаємо, відповідно до пункту 5.2 регламенту АП «Слово і Діло», якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.