Нардеп Дубіль втретє не з'явився до ДБР на допит

Читать на русском
Народний депутат України Валерій Дубіль (фракція Батьківщина) не з'явився в понеділок на допит у Державне бюро розслідувань (ДБР).
На фото (зліва направо) В. Ковалевський, Є. Матвейчук, В. Дубіль, В. Юмукян

Народний депутат України Валерій Дубіль (фракція «Батьківщина») не з'явився втретє на допит у Державне бюро розслідувань (ДБР), де його чекали на 10 годину ранку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію ДБР у понеділок, 11 березня.

«Дубіль був викликаний на допит у понеділок на 10 ранку. Станом на цей час він не з'явився», - повідомили в ДБР об 11.50 у понеділок 11 березня.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що ДБР 28 лютого викликало на допит народного депутата Дубіля в справі про підкуп виборців.

За словами Луценка, до Дубіля є претензії, оскільки «саме він, за наявними у нас доказам, в тому числі, аудіо, записаним законним способом СБУ, координував і організовував оплату технологів, в тому числі з РФ, які організовували «сітку» для виборів, яка фінансувалася не з виборчого фонду».

За даними генпрокурора, суми фінансування обчислюються «сотнями мільйонів».

Депутат не з'явився на допити також 28 лютого і 4 березня.

Нагадаємо, у лютому СБУ продемонструвала слайди з іменами трьох координаторів, які під керівництвом одного з народних депутатів України (ймовірно, Валерія Дубіля) нібито створили мережу так званих «виборчих пірамід» для впливу на вибори президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: