ПАРЄ відхилила правки України до резолюції щодо РФ

Читать на русском
У Парламентській асамблеї Ради Європи відхилили українські правки до резолюції з повернення делегації Росії.

У Парламентській асамблеї Ради Європи відхилили понад 200 українських правок до резолюції з повернення делегації Російської Федерації.

Про це повідомляє віце-спікера Верховної ради Ірина Геращенко в Facebook, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, «за» правки проголосували лише 52 євродепутати, 110 - "проти".

«Приблизно такий розклад зараз у ПАРЄ, де відбувається справжня Страсбурзька змова деяких європейських політиків і делегацій», - заявила Геращенко.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей підтримала повернення Росії до ПАРЄ, заявивши, що збереження РФ у Раді Європи дасть змогу покарати Росію за порушення нею прав людини.

Як повідомлялося, в Парламентську асамблею надійшли два запити про проведення термінових дебатів під назвою «Обов'язок усіх держав-членів забезпечити, щоб винні в збитті рейсу MH17 17 липня 2014 року було притягнуто до судової відповідальності» і «Припинення російського шантажу: прохання до Комітету міністрів залучити російську Федерацію до відповідальності за несплату членських внесків». Однак сьогодні ПАРЄ відхилила проведення цих дебатів.

Також сьогодні українська делегація звинуватила президента ПАРЄ в грубому порушенні регламенту.

Як відомо, в 2014 році ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу у зв'язку з анексією Криму, а РФ у відповідь перестала брати участь у сесіях асамблеї. Робота Росії у всіх інших органах Ради Європи тривала. З 2017 року Росія не платить внески до бюджету Ради Європи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: