У ПАРЄ запросили термінові дебати щодо покарання винних у катастрофі MH17

Читать на русском
Також був запит обговорити залучення Росії до відповідальності за несплату членських внесків.

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) запропонували провести термінові дебати щодо покарання винних у катастрофі літака рейсу MH17 в липні 2014 року, а також щодо несплати членських внесків російською стороною.

Про це повідомляє прес-служба ПАРЄ в Twitter, пише «Слово і Діло».

Рідні жертв MH17 вимагають не допустити Росію до ПАРЄВідповідного листа було направлено фондом до ПАРЄ. У ньому наголошується, що Росія не співпрацює зі слідством щодо катастрофи МН17.

У прес-службі повідомили, що надійшли два запити на термінові дебати. Першою запитаної темою для термінових дебатів стало: "Покласти край російському шантажу: прохання до країн-членів залучити Росію до відповідальності за несплату членських внесків».

Друга тема: «Зобов'язання всіх держав забезпечити, щоб ті, хто збив рейс MH17, постали перед судом».

«Асамблея прийме рішення про те, що робити з цими проханнями, коли вона затвердить свою остаточний порядок денний сьогодні вранці», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Страсбурзі в понеділок, 24 червня, відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій можуть зняти санкції з РФ і повернути її делегацію в ПАРЄ.

В середу, 19 червня, JIT назвала імена чотирьох підозрюваних у катастрофі МН17. Це глава розвідки «ДНР» Сергій Дубинський, міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін, підполковник запасу Повітряно-десантних військ РФ Олег Пулатов і командир розвідувального батальйону в «2-му відділі ГРУ ДНР» - громадянин України Леонід Харченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: