Росія сформувала делегацію для участі в сесії ПАРЄ

Читать на русском
Після п'ятирічної перерви Росія сподівається знову взяти участь у сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Рада Федерації і Державна дума РФ у середу, 19 червня, сформували делегацію для можливої ​​участі в літній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС.

«Рада Думи затвердила склад думської частини делегації Федеральних зборів у ПАРЄ, або, як вона офіційно називається, депутації Державної думи. До неї увійшли 22 людини - 11 представників і 11 заступників. Згідно з міжфракційним квотним принципом, від фракції Єдина Росія були висунуті 14 депутатів, по три депутати від ЛДПР і КПРФ, двоє - від Справедливої ​​Росії», - повідомив журналістам глава комітету нижньої палати з міжнародних справ Леонід Слуцький.

У той же час голова комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що Радфед у середу сформував свою частину російської делегації в ПАРЄ на чолі з першим заступником голови комітету РФ з міжнародних справ, експослом РФ у США Сергієм Кисляком.

Як повідомлялося, 17 травня поточного року понад 30 міністрів закордонних справ країн-членів Ради Європи на засіданні в Гельсінкі прийняли рішення, у якому відкривається шлях для повернення Росії в ПАРЄ за надзвичайною процедурою. У РЄ також дозволили Росії брати участь у виборах нового генсека.

У МЗС України заявили, що Київ перегляне ставлення до ПАРЄ в разі повернення в неї російської делегації.

Нагадаємо, напередодні Ангела Меркель під час зустрічі з Володимиром Зеленським заявила, що Росію не повертатимуть у ПАРЄ за всяку ціну.

Як відомо, у 2014 році ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу у зв'язку з анексією Криму, а РФ у відповідь перестала брати участь у сесіях асамблеї. Робота Росії у всіх інших органах Ради Європи тривала. З 2017 року Росія не платить внески до бюджету Ради Європи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: