У ПАРЄ сьогодні розглянуть можливість повернення РФ

Читать на русском
У Парижі на засіданні регламентного комітету ПАРЄ розглянуть питання, яке може забезпечити можливе повернення Росії до ПАРЄ без виконання міжнародних зобов’язань.

Сьогодні, 3 червня, у Парижі на засіданні регламентного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи розглянуть питання, яке може забезпечити можливе повернення Росії до ПАРЄ без виконання міжнародних зобов’язань.

Як передає «Слово і Діло», про це йдеться в доповіді щодо «зміцнення процесу ухвалення рішень Парламентської асамблеї відносно повноважень та голосування», повідомляє «Укрінформ».

Проект доповіді, якщо вона буде затверджена регламентним комітетом, а далі усією Асамблеєю 24 червня, може створити умови, що російська делегація заявиться на літню сесію ПАРЄ, хоча це суперечить регламенту.

Нагадаємо, 17 травня Комітет міністрів Ради Європи підтримав повернення РФ в ПАРЄ. Міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні заявив, що його країна намагалася знайти рішення розбіжностей з Росією під час головування в Раді Європи. В той же час фінський міністр зазначив, що «виникнення кризи» пов'язане з діями РФ.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що повернення Росії в ПАРЄ запустить процес «нормалізації всього, що дозволяє собі Російська Федерація».

Також міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс виступив проти повернення Росії в ПАРЄ через її агресію в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: