Суд зняв браслет із підозрюваного НАБУ судді Сараєва

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для продовження дії обов'язку судді з Маріуполя щодо носіння засобу контролю.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд зняв електронний браслет з судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 березня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Борис Василенков просив суд продовжити дію всіх обов'язків, у тому числі носіння електронного браслету. Він вказував, що обов'язки треба продовжити для запобігання спробам Сараєва переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для слідства; незаконно впливати на свідків, інших підозрюваних, експертів чи спеціалістів у цьому ж кримінальному провадженні, а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Захисник судді у судовому засіданні заперечувала проти доводів клопотання та просила відмовити у його задоволенні.

Вивчивши клопотання, суддя Антипова задовольнила його частково. Так, вона продовжила дію всіх обов'язків, крім браслету.

Як відомо, Сараєва і його помічницю викрили на «гарячому». За версією слідства, суддя одержав 15 тисяч гривень неправомірної вигоди за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя і був викритий «на гарячому».

Нагадаємо, суд продовжив слідство у справі викритого НАБУ судді Сараєва. Раніше суд також продовжив домашній арешт його помічниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: