Суд продовжив слідство у справі викритого НАБУ судді Сараєва

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження строків досудового слідства у справі судді з Маріуполя.

Суд до 7 травня продовжив досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва та його помічниці Тетяни Золотар в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 березня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні детектив вказував, що наразі закінчити досудове розслідування неможливо, оскільки необхідно виконати низку слідчих та процесуальних дій, а саме: завершити розсекречування та долучити до матеріалів провадження результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій; з урахуванням отриманих доказів допитати свідків, яким можуть бути відомі обставини, що підлягають доказуванню під час кримінального провадження, ухвалити процесуальне рішення відповідно до вимог ст. 283 КПК України; виконати вимоги ст. 290 КПК України, скласти обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування, провести інші процесуальні та слідчі дії, пов'язані із закінченням досудового розслідування.

Вивчивши клопотання, суддя Антипова його задовольнила.

Як відомо, Сараєва і Золотар викрили на «гарячому». За версією слідства, Золотар була пособником судді в одержанні неправомірної вигоди в 15 тисяч гривень за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя і був викритий «на гарячому».

Нагадаємо, суд продовжив домашній арешт помічниці Сараєва. Раніше суд також продовжив її відсторонення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: