У Грузії поновилися акції протесту

Читать на русском
Наразі під будівлею грузинського парламенту у Тбілісі зібралися тисячі протестувальників разом з представниками опозиційних партій.

У Тбілісі (Грузія) поновилися протести біля будівлі парламенту.

Про це повідомляє «Слово і Діло» на сторінку грузинської редакції «Радіо свобода» у Facebook.

Наразі під будівлею грузинського парламенту у Тбілісі зібралися тисячі протестувальників разом з представниками опозиційних партій.

Демонстранти вимагають відставки очільника Міністерства внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарія та глави Служби держбезпеки Вахтанга Гомелаурі, а також проведення в країні дострокових парламентських виборів.

Крім того, співробітники апарату грузинського парламенту залишили будівлю після наполягання правоохоронців. Також поліція попросила залишити будівлю журналістів. Правоохоронці мобілізували спецтехніку у внутрішньому подвір'ї парламенту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе сьогодні, 21 червня, подав у відставку через протести в Тбілісі. Відставки спікера вимагали опозиція і демонстранти.

В ході протестів у Тбілісі поліція арештувала 305 демонстрантів. У МВС заявили, що протестувальники були заарештовані за «різні правопорушення».

Додамо, в результаті зіткнень під час протестів у Тбілісі в четвер, 20 червня, постраждав щонайменше 31 представник преси. Журналісти вимагають покарати винних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: