Опозиція Грузії анонсувала нові акції протесту

Читать на русском
Грузинська опозиція анонсувала продовження акцій протесту в Тбілісі. Про це журналістам заявив голова Національного руху Григол Вашадзе.

Грузинська опозиція анонсувала продовження акцій протесту в Тбілісі.

Про це журналістам заявив голова «Національного руху» Григол Вашадзе, передає «Грузія Online», пише «Слово і Діло».

За його слова, акції протесту поновляться сьогодні, 21 червня, біля парламенту о 19:00. При цьому він назвав це протистоянням громадян і влади, «яка оформилася як режим».

«О 19:00 обов'язково зберуться біля парламенту тому, що акція відновиться і тому, що тут вже не важлива ні політична партія, ні політики. У громадян Грузії відняли конституційні права, неодноразово сфальсифікували вибори і тепер пожертвували громадянським миром і правами людини», - заявив Вашадзе.

Нагадаємо, увечері 20 червня в Тбілісі почався мітинг опозиції. Протестуючі спробували взяти штурмом будівлю парламенту і зводили барикади. Станом на ранок, 21 червня, учасники протесту були розігнані спеціальними силами поліції за допомогою сльозогінного газу, гумових куль і водометів.

Відзначимо, президент Грузії Саломе Зурабішвілі звинуватила організаторів протестів у Тбілісі в діях на користь РФ. Вона підкреслила, що протистояння в країні вигідно саме Росії.

Раніше російські депутати напали на українського нардепа під час протестів у Грузії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: