Президент Грузії звинуватила організаторів протестів у проросійській політиці

Читать на русском
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі звинуватила організаторів протестів у Тбілісі у діях на користь Російської Федерації.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі звинуватила організаторів протестів у Тбілісі у діях на користь Російської Федерації.

Як пише «Слово і Діло», про це президент країни написала у Facebook.

Протести в Грузії: нові дані про постраждалихЗа даними медиків, кілька сотень людей отримали поранення в зіткненнях під парламентом Грузії у Тбілісі.

Вона наголосила, що протистояння у країні вигідне Росії.

«Стався дуже великий злочин - те, що гідність країни було порушено. Однак це не виправдовує штучну хвилю антидержавних дій, спрямованих на вторгнення до парламенту та повалення уряду. Росія є нашим ворогом і окупантом. Його п'ята колона може бути небезпечнішою за відкриту агресію. Розпад країни і суспільства, внутрішнє протистояння не допомагають нікому, сьогодні це найвідоміша зброя Росії», - підкреслила президент.

Нагадаємо, 20 червня у Тбілісі проходила 26-я сесія Міжпарламентської асамблеї православ'я, яка продовжилася в залі пленарних засідань парламенту. Засідання відкрив президент МАП, депутат Держдуми Росії Сергій Гаврилов. Він сів у крісло спікера парламенту Грузії.

Представники опозиційних фракцій «Європейська Грузія» і «Єдиний нацрух» із державними прапорами заблокували президію парламенту.

Глава фракції правлячої партії «Грузинська мрія» Мамукі Мдінарадзе зазначив, що Гаврилов сів у крісло голови парламенту Грузії без узгодження з організаторами засідання.

Таким чином, виступ російського депутата в парламенті Грузії спровокував масові протести у Тбілісі та спробу штурму парламенту.

Під час протестів в Грузії поранення отримали кілька сотень людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: