Протести в Грузії: поліція завершила операцію з розгону мітингувальників

Читать на русском
Зранку поліція завершила операцію з розгону акції протесту, яка почалась увечері 20 червня на проспекті Руставелі в Тбілісі.
Фото «Радіо Свобода».

Зранку, після кількох годин сутичок, застосування сльозогінного газу, гумових куль та затримання кількох протестувальників, поліція завершила операцію з розгону акції протесту, яка почалась увечері 20 червня на проспекті Руставелі в Тбілісі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє грузинська служба «Радіо Свобода».

Саакашвілі анонсував своє повернення до ГрузіїЕкс-президент Грузії й колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі заявив, що має намір повернутися до Грузії.

Зазначається, що група мітингувальників зупинилася біля будівлі Тбіліського державного університету на проспекті Чавчавадзе.

Автомобільний рух проспектом Руставелі відновили, міські служби розчистили територію від сміття.

«Підрозділи спецпризначенців повернулися до будівлі парламенту. На місці також залишаються чергувати карети швидкої допомоги. За інформацією Суспільного мовника, решта протестувальників озброїлася камінням - за їхніми словами, з метою самозахисту. На місце починають прибувати лідери опозиції», - йдеться у повідомленні.

Пізніше лідер опозиційної партії «Нова Грузія» Георгій Вашадзе анонсував збір людей 21 червня о 19:00 на проспекті Руставелі.

«Ми знову зберемося на проспекті Руставелі о 19:00. Нам потрібно буде узгодити план дій», - сказав він.

Також стало відомо, що після сутичок та розгону мітингу під парламентом Грузії медичну допомогу надали 14 мітингарям та 38 поліцейським. До госпіталю були доставлені 10 людей, 4 з них потребували госпіталізацї, уточнює телеканал Rustavi2.

Нагадаємо, у Тбілісі в четвер розпочалися масові протести через скандал із російськими депутатами, що опинилися у парламенті. Один з росіян - депутат, що підтримує російську агресію - опинився у кріслі спікера.

Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, голів МЗС та прикордонної служби а згодом спробувала взяти штурмом парламент.

Вночі поліція розігнала людей за допомогою сльозогінного газу, але згодом вони повернулися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: