Депутат РФ, який спровокував протести у Грузії, розповів свою версію подій

Читать на русском
Голова комітету Держдуми РФ із розвитку громадянського суспільства Сергій Гаврилов стверджує, що сів у крісло спікера парламенту Грузії на запрошення і відповідно до протоколу.
Фото - Коммерсантъ.

Голова комітету Держдуми РФ із розвитку громадянського суспільства Сергій Гаврилов стверджує, що сів у крісло спікера парламенту Грузії на запрошення і відповідно до протоколу.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в інтерв'ю російській газеті «Коммерсант».

Протести в Грузії: нові дані про постраждалихЗа даними медиків, кілька сотень людей отримали поранення в зіткненнях під парламентом Грузії у Тбілісі.

Гаврилов прилітав до Грузії з делегацією на засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я, яку очолює. Грузини зустріли його протестом, адже він підтримував визнання незалежними Абхазії та Південної Осетії.

Коли російський комуніст відкрив сесію асамблеї, сидячи в кріслі спікера грузинського парламенту. депутати опозиційних партій зірвали засідання. Посол України в Грузії Ігор Долгов та український депутат фракції «Народний фронт» Віктор Єленський покинули засідання МАП під час виступу Гаврилова.

Гаврилов розповів свою версію подій: «Грузинський парламент два роки пропонував і просив провести в Грузії форум Міжпарламентської асамблеї православ'я. Ця асамблея об'єднує 25 країн. І ось ми нарешті приїхали до Грузії».

«Нас запросили в парламент Грузії. Мені грузинська сторона запропонувала зайняти місце в президії... Куди мене запрошує сісти приймаюча сторона – там я і розміщуюся», – сказав Гаврилов.

Гаврилов зазначив, що на такому ж почесному місці він засідав у парламентах Греції, Лівану та інших країн – «і не було ніяких проблем».

«Ми з генеральним секретарем Міжпарламентської асамблеї – депутатом грецького парламенту – навпіл зайняли місця в президії. Ми коректно почали вести захід. Я знову подякував грузинській стороні за організацію, за душевність, за гостинність. Ми піднесли подарунки і почали обговорювати наші питання», – розповів він.

«Не було жодних проблем. Але під час перерви в залу увірвалися екстремісти, зайняли президію, знищили документи», – заявив російський депутат.

Гаврилов розповів, що завершили засідання вже в готелі, де «Асамблея прийняла колективну заяву, що ми завершуємо нашу сесію з огляду на те, що відсутні гарантії безпеки учасників, а також умови для їхньої плідної роботи».

Він додав: «Багато які ЗМІ допустили серйозну помилку, заявивши, ніби я брав участь у бойових діях в Абхазії. Це фейк-ньюс, поширені екстремістами з числа грузинської опозиції для того, щоб здійснити провокацію і захопити парламент».

«Я ніколи не був в Абхазії після оголошення незалежності, я ніколи не брав участі в бойових діях на її території. Це брехня і провокація», – запевнив Гаврилов.

Нагадаємо, 20 червня у Тбілісі розпочалися масові протести через скандал із російськими депутатами, що опинилися у парламенті. Один з росіян – депутат, що підтримує російську агресію - опинився у кріслі спікера.

Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, голів МЗС та прикордонної служби а згодом спробувала взяти штурмом парламент.

Вночі поліція розігнала людей за допомогою сльозогінного газу, але згодом вони повернулися.

За даними медиків, через сутички постраждали кілька сотень людей, однак точне число невідоме.

Президент Грузії звинуватила організаторів протестів у проросійській політиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: