У Грузії протестувальники увірвалися до парламенту

Читать на русском
У Грузії демонстранти розпочали штурм будівлі грузинського парламенту через виступ у ньому російських політиків.

У Грузії демонстранти розпочали штурм будівлі грузинського парламенту через виступ у ньому російських політиків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Imedi.

Як повідомляється, у четвер, 20 червня, тисячі осіб вийшли на акції протесту через виступ російських політиків у парламенті Грузії. До протестувальників також приєдналися представники різних грузинських опозиційних партій.

Зазначається, що ввечері протестувальники розпочали штурм будівлі парламенту. Натовп демонстрантів намагається прорвати поліцейський кордон біля входу в парламент. Крім того, декільком демонстрантам все ж вдалося прорватися до внутрішнього подвір'я будівлі.

Протестувальники вимагають відставки трьох високопоставлених чиновників - голови парламенту Іраклія Кобахідзе, глави МВС Георгія Гахарія і глави СДБ Вахтанга Гомелаурі.

Нагадаємо, 16 червня у Гонконзі декілька тисяч осіб вийшли на акцію протесту з вимогою відставки глави адміністрації Керрі Лам через скандальний законопроект про екстрадицію. Протестувальники вимагали назавжди відкликати цей скандальний документ.

Крім того, в центрі Москви пройшов марш в підтримку кореспондента відділу розслідувань Медузи Івана Голунова, в ході якого затримали журналістів та активістів.

Також під час протестів в Казахстані затримали 9 журналістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: