УПЦ МП просить суд скасувати держреєстрацію ПЦУ

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом УПЦ МП щодо скасування державної реєстрації Православної церкви України.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) до Міністерства культури України та Державного реєстратора КП «Центр правової допомоги та реєстрації» щодо скасування державної реєстрації Православної церкви України (ПЦУ).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба УПЦ МП.

Церковний конфлікт: чим спровокований та якими можуть бути наслідкиПочесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зібрав у Володимирському соборі в Києві архієреїв Православної церкви України. Епіфаній не з'явився на спільне богослужіння.

Українська православна церква (МП) вимагає визнати рішення про держреєстрацію протиправним та скасувати його.

«Позовна заява Київської митрополії Української православної церкви вмотивована допущенням істотних порушень чинного на момент проведення державної реєстрації створення юридичної особи законодавства України, а також вчиненням відповідачами в адміністративній справі протиправних дій», - йдеться в повідомленні.

В УПЦ МП вважають, що рішення державного реєстратора про проведення державної реєстрації створення юридичної особи із найменуванням «Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України)» та відповідний запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань «має бути скасовано судом».

Нагадаємо, 30 травня предстоятель Православної церкви України Епіфаній підписав указ, яким визнаються недійсними документи та розпорядження Української православної церкви Київського патріархату, видані після 30 січня 2019 року.

Раніше митрополит Епіфаній анонсував церковні реформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: