Митрополит Епіфаній анонсував церковні реформи

Читать на русском
Православна церква України проводитиме реформи, щоб краще відповідати на виклики часу, і щоб молоді люди відчували себе комфортно в храмах.

Православна церква України проводитиме реформи, щоб краще відповідати на виклики часу, і щоб молоді люди відчували себе комфортно в храмах.

Про це в четвер, 13 червня, заявив митрополит Київський і всієї України Епіфаній на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Церква повинна відповідати на виклики часу, тому дуже важливо, щоб священики змінювалися, удосконалювалися, розуміли сучасні потреби суспільства, були знайомі з новинками, інформаційними технологіями. Нашій православній українській молоді необхідні саме такі сучасні і одночасно духовні пастирі», - написав предстоятель ПЦУ.

Він зазначив, що Церква не повинна створювати додаткові перешкоди для відвідування храмів молоддю.

«Тому ми будемо вживати відповідних заходів, щоб церква завжди відповідала на виклики, але робити це поступово. При цьому, віровчення буде незмінним, бо істина не підлягає змінам у часі. Реформи можуть стосуватися соціального служіння, духовної освіти, недільних шкіл, традицій і обрядів, вносити необхідні сучасні корективи», - зазначив Епіфаній.

Але головне, за його словами - внутрішня реформа, яка полягає в тому, щоб християни жили за Законом Божим.

Раніше Епіфаній видав указ проти рішень УПЦ КП.

Також нагадаємо, митрополит закликав весь світ протистояти гібридній війні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: