Суд призупинив примусове перейменування УПЦ МП

Читать на русском
На думку суду, до вирішення справи по суті реалізація оскаржувального акта і виконання його може привести до невиправданого втручання держави в сферу діяльності релігійної організації як юридичної особи.

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Київської Митрополії УПЦ про скасування наказу Мінкульту, згідно з яким Київська Митрополія Української Православної Церкви та ряд релігійних організацій мають внести зміни в свою офіційну назву і відповідні зміни до свого статуту на реєстрацію до 26 квітня 2019 року.

Про це повідомляється на сайті суду, передає «Слово і Діло».

Таким чином процес перейменування був припинений.

«Неприйняття таких заходів може суттєво ускладнити або зробити неможливим відновлення порушених або оспорюваних прав або інтересів релігійної організації», - заявили в суді.

На думку суду, до вирішення справи по суті реалізація оскаржувального акта і виконання його може привести до невиправданого втручання держави в сферу діяльності релігійної організації як юридичної особи. Заходи спрямовані виключно на збереження існуючого становища до завершення розгляду справи по суті.

Судом до участі в справі в якості третіх осіб було залучено 265 релігійних організацій.

Раніше в УПЦ МП заявили про захоплення храму в Рівненській області.

Також нагадаємо, в Харківській області згорів храм УПЦ МП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: