Путін назвав умови звільнення утримуваних українців

Читать на русском
Президент Російської Федерації Володимир Путін озвучив умови звільнення українських політв'язнів.

Президент Росії Володимир Путін озвучив умови звільнення українських політв'язнів.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав, відповідаючи на питання під час прямої лінії.

За словами глави РФ, питання подібного роду повинні «вирішуватися у комплексі».

«Ці питання (звільнення, - ред.) ніколи не зникають з поля нашого зору. Особливо, якщо люди знаходяться у місцях позбавлення волі або в подібних місцях, які не краще, ніж в'язниця. Медведчук цим займався і за дорученням президента і самостійно, але почалося все з доручення Порошенка... Нещодавно він був і ставив питання про звільнення українських моряків, ряду засуджених у РФ осіб. Питання подібного роду повинні вирішуватися у комплексі. Перш ніж вирішувати ці питання, ми повинні подумати про те, як буде вирішена доля тих людей, у тому числі громадян РФ, що знаходяться в аналогічній ситуації в Україні», - прокоментував Путін.

Нагадаємо, Україна починає підготовку до зустрічі в «нормандському форматі». Найближчим часом має відбутися зустріч радників країн-учасників для підготовки.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 17 червня під час робочого візиту до Франції заявив, що Російська Федерація повинна виконати рішення Міжнародного Трибуналу і звільнити 24 українських моряків, які були захоплені поблизу Керченської протоки восени 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: